sábado, 21 de agosto de 2010

WILLY MORGAN DAY

QUE SIGNIFICA WILLY MORGAN DAY?
Doncs Willy Morgan es el sobrenom que donàvem, quant feien espeleologia i escalada un grup d'amics entre ells el Josep Mª Franco, al polític vilanoví Frederic Linares. Va ser el primer en apostar per fer carrils bici a Vilanova, cosa que va arribar a conseguir tot i la forta oposició que va tenir.
Ultimament hi ha hagut trobades a diferents anomenades:
MASSA CRITICA
La Massa Crítica és una celebració ciclista que té lloc tots els mesos en moltes ciutats del món. Els lemes més comuns en català són: "Recicla't la moto, fes-te una bici", "Gasolina assassina" o "Sense cotxes, sense fum". A més a més de ciclistes hi poden haver patinadors. La finalitat és reivindicar una major presència i protecció de les bicicletes en les ciutats, per reduir les molèsties que ocasionen els vehicles motoritzats, tals com soroll, embussos, inseguretat i contaminació, tant atmosfèrica com acústica.

Història del moviment
El moviment va tenir el seu origen a la ciutat de San Francisco (Califòrnia), el setembre del 1992. Es van reunir una cinquantena de ciclistes per protestar de les condicions del trànsit causant molts problemes al trànsit motoritzat. Els participants els hi va agradar l'experiència i van decidir convertir-ho en un costum. No hi va haver necessitat d'organització ni repartir publicitat, la cita ja estava programada, i el boca-orella era el factor més important. A principis de l'any 1993 ja hi havia una participació d'uns 500 ciclistes. A partir de llavors, van anar apareixent convocatòries de Massa crítica arreu del món.

Doncs a Vilanova no podiem ser menys però el nom serà WILLY MORGAN DAY.
Ja s'ha fet la pre quedada per aclarir com muntar les "Willy Morgan Day".Total érem cinc, el Carles, la Elisabet, el Miquel, el Josep Esteve i el Josep Maria. Les conclusions que es varen a arribar son les següents:
-Queda convocada permanentment l’últim dijous de cada mes a les 20 a una plaça amb bar que tingui taules al carrer que s’anirà canviant cada mes (ja es dirà en quina)-L’últim dijous perquè es fàcil de recordar i si cau en festiu es pot adelantar a l'anterior. -A les 8 PM perquè es l'hora que sembla mes adequada.
-A una plaça perquè VNG en te moltes i semblen el millor lloc per quedar.
Vull insistir en que no te res a veure amb el ciclisme, sinó amb l’ús raonable i responsable de la bicicleta a la ciutat.

No hay comentarios: